

Healthy Eating Habits ( Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları ) Uluslararsı eTwinning projesi
Okulumuz Uluslararası bir eTwinning projesine ortak kurucu olarak başlamıştır.
2021-2022 Eğitim Öğretim yılında, okulumuz 6 ülke, 9 okul ve tahmini 135 öğrencinin bulunacağı
' Healthy Eating Habits' eTwinning projesine ortak kurucu olarak başlamıştır. Projemiz okulumuz İngilizce öğretmeni Üstün Sabuncuoğlu ve 10-D Yiyecek İçecek sınıfı öğrencileri ( 16 öğrenci) tarafından yürütülecektir.
Healthy Eating Habits ( Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları )
Uluslararsı eTwinning projesi
Okulumuz Uluslararası bir eTwinning projesine ortak kurucu olarak başlamıştır.
2021-2022 Eğitim Öğretim yılında, okulumuz 6 ülke, 9 okul ve tahmini 135 öğrencinin bulunacağı
' Healthy Eating Habits' eTwinning projesine ortak kurucu olarak başlamıştır. Projemiz okulumuz İngilizce öğretmeni Üstün Sabuncuoğlu ve 10-D Yiyecek İçecek sınıfı öğrencileri ( 16 öğrenci) tarafından yürütülecektir.
Projemizin amacı: Öğrencilerimizin ' Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları' konusunda aktif rol almalarını, eTwinning platformunda 6 farklı ülkeden akran öğrencilerle tanışmalarını sağlamak. Farklı kültürler tanımalarına aracı olmak , sağlıklı beslenme günlükleri yazmaları ve paylaşımda bulunarak öğrenme sürecini aktif ve eğlenceli geçirmelerine imkan vermek. Bilgi edinmek amaçlı araştırma yapmak ve iletişim teknolojilerini kullanmalarını sağlamak. Ayrıca beslenme türlerini, yiyeceklerin kalori miktarlarını ve kalori hesaplamaları yapmayı öğrenmektir.
Bu çalışmalar esnasında dünyaca ünlü ahçılar araştırılacak, yeme günlükleri yazılacak, online olarak yemek yapılacak, sağlıklı yemek tarifleri yazılacak ve tüm ülkelerden gelen bu tariflerle bir yemek kitapçığı hazırlanacaktır.
Sağlıklı yemek tariflerini araştırarak, yaparak ve paylaşarak öğrenecek ve bu güzel etkinliklerle sosyalleşecek ve proje dili olan İngilizcenin kullanımını daha akıcı ve güzel hale getireceklerdir.
HEALTHY EATING HABITS
In this project, we will explore what the eating habits of our students are. Living in the modern world, with a lot of distractions, leaves little time to take care of your diet, especially healthy eating habits. We hope that this project will draw the attention of our students to the types of food they eat, to the choice of healthier alternatives and encourage them to prepare their own food.
AIMS
- use of various information and communication technologies
- getting to know the types of nutrients and their caloric values
- getting acquainted with the method of calculating the caloric value of food
- preparation of worksheets for students of cooperating schools
- weighing the food that is eaten
- use of applications for calculating the caloric value of food
- Browsing cooks in search of healthy recipes
- cooking one healthy meal
- making a cookbook with healthy recipes that includes traditional dishes for an area
- developing social skills
- strengthening cooperation between different schools and institutions
- exchange of experiences, ideas, good practices